Az ATEVSZOLG Innovációs és Szolgáltató Rt.-t 1992. évben hozta létre az ATEV Fehérjefeldolgozó Rt., mely állami vállalat jelenleg 100 %-ban tulajdonosa Társaságunknak.

Az ATEV Fehérjefeldolgozó Rt. 1996. évtől kezdődően az ATEVSZOLG Rt. feladataként a környezetvédelmi szakmai, szakértői tevékenység végzését határozta meg, egyrészt az anyavállalat, másrészt külső – elsősorban élelmiszeripari – cégek felé. Későbbiekben megjelent az igény az ATEV Rt. fehérjefeldolgozási technológiájába nem illeszthető állati anyagok kezelésére vonatkozóan. Az igény kielégítésére néhány ATEV gyár mellett komposztálótelepek létesültek az ATEVSZOLG Rt. irányításával. A folyamatos fejlődés eredményeként az ATEVSZOLG Zrt. nettó árbevételének a többsége jelenleg az állati eredetű melléktermékek és a nem veszélyes hulladékok kezeléséből, hasznosításából származik. A Társaság a tevékenységét a korábbi négy, majd három üzletágba szervezve végezte, jelenleg három tevékenységi ágat (állati eredetű melléktermékek és egyéb hulladékok kezelése, környezetvédelem – szennyvízkezelés szakmai felügyelete az ATEV Zrt. és egyes leányvállalatai részére, illetve laboratóriumi vizsgálatok) működtet.

Társaságunk a környezetirányítási MSZ EN ISO 14001 és a minőségirányítási  MSZ EN ISO 9001 rendszerek, illetve a HACCP előírásait betartva tevékenykedik. Az ATEVSZOLG Zrt. filozófiáját tükröző minőség, és környezetpolitika ide kattintva elérhető.

A társaság állati melléktermék és egyéb nem veszélyes hulladék átvételét és kezelését végző telephelyei:
  • Győr (1999. évtől)
  • Hódmezővásárhely (2000. évtől)
  • Solt (2000. évtől)
  • Dévaványa (bérelt, 2013. évtől)
  • Garé (bérelt, 2015. évtől)
  • Somberek (bérelt, 2016. évtől)
  • Magyarbóly (bérelt, 2016. évtől)

A partneri és érdekeltségi kapcsolatok révén az állati melléktermékek szállítását és kezelését az egész ország területén meg tudjuk oldani.

Telephelyeinken az alábbi nem veszélyes hulladékokat/állati melléktermékeket vesszük át hasznosításra:
  • tejipari-, konzervipari-, vágóhídi  szennyvíziszapok, zsíriszapok;
  • konyhai zsíriszapok;
  • trágya, trágyás homok, gyomor- és béltartalom;
  • élelmiszeriparban, kereskedelemben, illetve állateledel-gyártásban keletkező hibás, vagy lejárt szavatosságú csomagolatlan, illetve csomagolt élelmiszerek (a poharas, dobozos, alutasakos termékek);
  • 3. kategóriába sorolt állati melléktermékek (pl. tojáshéj, szőr);
  • települési szennyvíztisztításból származó szennyvíziszapok, anaerob erjesztési maradékok.

A komposztálás célja, hogy a takarmány-alapanyag előállításra alkalmatlan állati melléktermékek ne kerüljenek lerakásra, elégetésre, hanem a szerves anyag tartalmuk biológiai stabilizálását követően trágyaanyagként (komposzt) a mezőgazdasági termelésben hasznosuljanak.

Az  alkalmazott technológiák során keletkező komposzt forgalomba hozatalához rendelkezünk a szükséges termékengedélyekkel.

1234